Allergia · Kesä · Lapset · Lääkäri · Loma · Nähtävyys · Pokémon GO · Ranta · Seinäjoki · Sisustus · Vaasa

Pohjanmaa

Viimeviikon perjantai oli vika työpäivä muutamaan viikkoon ja mulla alkoi kauan odotettu loma.

img_1857

Matka pohjanmaalle taittui yllättävän nopeasti ja matkalla oli aikaa ihmetellä tyttöjen kanssa keskimmäisen irtoavaa hammasta, pitkää suoraa tietä joka näytti päättyvän taivaaseen ja testailla kuvien muokkaamista Prisma-sovelluksella.

img_1859
Nätisti joka toinen uupuu 🙂
Seinäjoella on kesäaikaan aikalailla kaikenlaista häppeninkiä ja oli vähän haastavaa löytää nukkumapaikkaa perheelle jossa on 2 aikuista ja 3 lasta. Meidän onneksi kuopus on vielä sen verran pieni, että voi nukkua yön tai pari matkasängyssä ja tarvitaan näin ollen yks sänky vähemmän. Majapaikka löytyi Seinäjoen leirintäalueelta. Siellä tungettiin koko perhe muutaman neiliön kokoiseen mökkiin missä oli 2 kerrossänkyä, maailman pienin pöytä ja pieni jääkaappi. Vessa ja suihku oli alueen huoltotalossa ja siellä olisi pystynyt tarvittaessa myös tekemään ruokaa. Me ei tarvittu kuin suihkua ja vessaa tällä kertaa. Ilma oli sateinen ja mökki siitä syystä aika kostean oloinen, mutta yksi yö siellä meni helposti. Toista yötä ei kuitenkaan oltaisi siellä vietetty ja eipä siellä vissiin olisi ollut tilaakaan.

img_1856
Kuva ei oo parhaasta kulmasta, mutta autossa tie näytti päättyvän taivaaseen.

Lauantaina aamupäivällä käytiin saattamassa isoisä viimeiselle matkalleen isoäidin luo. Hautajaiset ei ole koskaan kivoja, mutta vielä kamalampia ne on kun niitä on usein. Me ollaan viimeisen kahden ja puolen vuoden aikana oltu neljissä mun lähisukulaisen hautajaisissa. Vanhojen ihmisten hautajaiset tuntuu kuitenkin jotenkin huomattavasti siedettävämmiltä ja helpottavammilta kuin nuorempien ihmisten. Ja niin kamalalta kuin se kuulostaakin, on niissä hautajaisissa hyvätkin puolensa. Ihmiset kerääntyy yhteen, saa surra lähimmäisen poismenoa ja hautajaisissa kerrotaan vainajasta hyviä ja hauskoja muistoja.

img_1867

Hautajaisten jälkeen päästiin kuitenkin taas mukavampaan lomatunnelmaan.

Lapualainen oikean elämän Pokemoni.
Pyörähdettiin Lapualla mun vanhan työkaverin luona kahvilla ja sieltä suunnattiin Vaasaan.

img_1898
Nätisti joka toinen uupuu 🙂
Vaasassa yövyttiin hotellissa ja käytiin ihmettelemässä tunnelmaa. Käytiin ihmettelemässä Vaasalaisittain tehtyä Meksikolaista safkaa Wazacassa.

img_1895
Enter a caption
Pakko kehua kyseistä ravintolaa, henkilökunta oli mukavaa ja ystävällistä, ruoka (varinkin lasten) oli hinta-laatu suhteeltaan erinomaista ja sisustus oli jännittävä vessoja myöten.

img_1897
Johonkin tulevaan kotiin tälläinen?
Lapset simahti hotellissa kuin saunalyhdyt ja kieltämättä itsekin nukahdin, vastoin omia nukahtamistottumuksiani, hyvin helposti.

img_1894

Sunnuntaina lähdettiin retkeilemään ja käytiin Svedjehamnissa syömässä, katselemassa maisemia Saltkaretin näköalatornista ja ajamassa Raippaluodon sillan yli.

Saltkaret

Siinä on joskus kuulemma ollu veneväylä.

A oli kateellinen veneistä.

img_1929
Raippaluodon sillan päheet kannattimet. 
Välissä käytiin ihmettelmässä leikkipuiston meininkiä Kaupungintalon vieressä ja hautaamassa mukulat hiekkaan. Nukuttiin Vaasassa vielä toinen yö.

Kyllä, ne pysyi hetken paikallaan…
Maanantaina ajettiin kotiin Helsinkiin. Mutta koska matka on melko pitkä niin tehtiin pari stoppia matkalla.

Yyterin hiekkarannalla tehtiin ihan suunniteltu stoppi ja käytiin meressä uimassa ja syötiin matkaeväitä rannalla. Mutta rannalta lähdettäessä nuorimmalle nousi allerginen ihottuma ja sormet ja nilkat alkoi paisumaan, niinpä selvitettiin lähin päivystävä lastensairaala ja soiteltiin sinne et nyt nää tulee. Satakunnan keskussairaalan henkilökunta oli ihanaa ja avuliasta ja ottivat häthätää ulkopaikkakuntalaiset tarkistukseen. Poikanen oli kuitenkin saanut jo allergialääkkeen aamulla ja kortisonin matkalla rannalta sairaalalle, niin tilanne oli rauhoittumaan päin ja saatiin lääkärin luvalla lähteä ajamaan kotia kohti.

img_1991
Todella sekava sairaala ja hankala löytää oikea paikka ensikertalaisena, mutta loppu hyvin ja kaikki hyvin. Ja henkilökunta oli mukavaa ja auttavaista.
Mainokset