Allergia · Eväsretki · Julkinen liikenne · Kesä · Lapset · Loma · Nähtävyys · Pokémon GO · Ranta

Kaupunkikierros

Tiistaina meidän oli tarkoitus suunnata Suomenlinnaan tai Vallisaareen. Lähdettiin eväät A:n repussa matkaan junalla ja ihmeteltiin kävellessä Pokémoneja ja ihmisvilinää. Me ei oltu ajatuksen kanssa yksin ja molempien saarien lautoille oli ihan käsittämättömän pitkät jonot. Laskeskeltiin jonojen pituudesta, että oltais ehkä mahduttu johonkin kolmanteen tai neljänteen lauttaan. Ajatus sellaisesta ihmismassasta kolmen lapsen, rattaiden ja täyteen ahdetun eväsrepun kanssa saisi herkimmät juoksemaan karkuun. Ja niin se sai meidätkin. Tosin me ei juostu 🙂 Me päädyttiin Tove Janssonin puistoon leikkimään ja syömään eväitä. 

Kun oltiin aikamme leikitty, syöty, kerätty Pokémoneja ja aiheutettu pahennusta muissa vanhemmissa riehumalla ja juoksemalla ympäri puistoa, suunnattiin vieressä olevaan Uspenskin katedraaliin. 

En muista koskaan käyneeni siellä sisällä. Eikä A muistanut myöskään. Katedraali oli ihan käsittämättömän hieno. Kuopus bongasi ensimmäisenä kupolin katossa olevat tähdet, keskimmäinen olisi halunnut heti juosta rajatun alueen sisäpuolelle ihmettelemään alttarin ikoneja, esikoinen olisi halunnut sytyttää sata kynttilää. Ihmeteltiin ikoneja, kivitolppia, pyhäinjäännöksiä ja koko katedraalia. 

Katedraalilta käveltiin Kaisaniemen metroasemalle, tai yliopistohan se taitaa olla tällä hetkellä, ja matkustettiin metrolla. 


Kalasatamasta hypättiin bussiin ja mentiin Kaareen syömään. Lasten toiveesta (ja vähän aikuistenkin), käveltiin kotiin ja napattiin taas parit Pokémonit matkalla. 


Käytiin kotona kääntymässä, hakemassa uikkarit matkaan ja suunnattiin vielä iltauinnille Vetokankaalle. Uintireissu jäi taas vähän lyhyeksi, kun kuopus sai taas jonkun reaktion ja lähdettiin allergialääkkeiden voimalla kotiin. 

Päivän aikana askelmittariin kertyi reilut 25000 askelta, Pokémoneja jäi haaviin kymmenittäin ja allergisesta reaktiosta huolimatta päivä päättyi hyvin ja lapset kehuivat päivää parhaaksi pitkään aikaan. 

Mainokset